Kansi Kirjoitukset Kirjat Linkit Valokuvia Kokeiluja English

Kirjat: historiatiedot

Kirjat

Yleistietoa kirjoista

Kirjahistoria

Kaikki kirjat

Painokset

Painokset, vuodet ja ISBN-numerot

Kaikki kirjat käänteisessä aikajärjestyksessä:

Digiarkistointi (2009)

Tuotamme suuren määrän digitaalista aineistoa, mutta miten se pitäisi dokumentoida, järjestää ja tallentaa, jotta tieto säilyisi jälkipolville? Monet vanhat nauhat ja lerput ovat jo muuttuneet lukukelvottomiksi, koska tiedostoformaatteja ei enää tueta eikä toimivia lukulaitteita löydy. Kuinka kauan cd/dvd-levyt säilyvät? Onko parempi tulostaa digikuvat paperille vai polttaa ne levyille? Miten siirtää vhs-kasetit digiaikaan? Miten arkistoida sähköposti, www-sivut ja lehtileikkeet?

Kodin digitekniikka (2007)

Uusi digitekniikka tarjoaa paljon mahdollisuuksia, mutta vaatii osaamista myös kuluttajalta. Kodin digitekniikka -kirja kertoo lyhenteiden merkitykset ja perehdyttää lukijan modernin viihde-elektroniikan salaisuuksiin. Kirjan aiheita ovat mm. cd- ja dvd-levyt, teräväpiirto, digi-tv, mp3-musiikki sekä äänen ja kuvan pakkausmenetelmät. Lisäksi kirja pohtii tekijänoikeuden muutostarpeita ja vastausta kysymykseen "onko kopiointi varastamista?"

Paranna tietoturvaasi (2006)

Kirja niille, jotka haluavat tietää enemmän Windows XP -koneensa toiminnasta ja parantaa tietoturvaansa. Aiheina mm. päivitykset, haittaohjelmat, tiedon khalastelu, nettihuijaukset, tiedon säilyttäminen ja tuhoaminen sekä sovellusten metatieto.

Nörttisanakirja (2004)

Ensimmäinen suomalainen nörttikulttuurin ja tietotekniikan slangin sanakirja, joka toimii avaimena niin nuorten harrastajien kuin tietotekniikan ammattilaisten kieleen. Nörttisanakirja kertoo mitä tarkoittaa tauhka, imurointi, puucee, Linukka ja 1000 muuta sanaa tai lyhennettä.

Salausmenetelmät (2003)

Salausmenetelmien kiehtova maailma tutuksi havainnollisesti ja helppotajuisesti. Mitä ovat varmenteet ja digitaaliset allekirjoitukset? Voiko HST-korttiin luottaa? Miten salata tiedostot turvallisesti? Miten salauksia voidaan murtaa? Miten luottamuksesta tehdään myytävää kauppatavaraa ja mitä hyötyä siitä on? RSA-menetelmä, modulaarinen aritmetiikka, isot alkuluvut ja julkisen avaimen järjestelmä.

IT-tietosanakirja (2003)

Tietosanakirjan viides uudistettu laitos. 4777 hakusanaa modernista tieto- ja viestintätekniikasta. Lyhenteet, termit ja slangisanat kattavasti ja selkeästi suomeksi. Runsas kuvitus ja laajat liitteet täydentävät muhkean tietopaketin, jossa lähes 900 sivua.

Tietoturva & yksityisyys (2002)

Kuinka suojaat tiedostosi, vältät netin vaarat sekä turvaat yksityisyytesi säilymisen uusissa verkko- ja viestintäpalveluissa. Johdatus 2000-luvun kansalaistaitoon.

IT-tietosanakirja 2001

4240 IT-alan sanaa, lyhennettä ja termiä. Tietosanakirjan neljäs uudistettu laitos.

Sinulle on sähköpostia (2000)

Kirja sähköpostin tekniikasta, sen käytöstä ja modernista viestinnästä. Aiheina mm. sähköpostin tekniikka, kehittyneet ominaisuudet, sähköpostin ohjeistaminen organisaatiossa, roskaposti, postituslistat ja salattu sähköposti.

PC-Tietosanakirja (1999)

3839 lyhennettä ja IT-alan termiä laajoine selityksineen. Tietosanakirjan kolmas uudistettu laitos.

Windows 98 - käyttäjän käsikirja (1998)

Windows 98 perusteet, käyttö, hallinta ja niksit - kaikki yksissä kansissa. Kirja kattaa suomen- ja englanninkielisen ohjelmaversion ja Plus-paketin. Yhteensä 888 sivua.

Korjauksia ja täydennyksiä kirjaan.

Windows NT 4.0 (1997)

Windows NT 4.0 käyttöjärjestelmän asennus, ylläpito ja käyttö; sekä työasema- että palvelinversio.

Korjauksia ja täydennyksiä kirjaan.

Internet-muutostekijä (1996)

Ajatuksia herättävä kirja Internetin tuomista myönteisistä ja kielteisistä vaikutuksista. Kirja ei siteeraa Negroponten eikä Gatesin fraaseja, vaan lähestyy asiaa käytännöllisellä ja  omaleimaisella tavalla. Mitä tietoyhteiskunta käytännössä merkitsee? Miten Internet vaikuttaa sensuuriin, tiedon etsintään, sähköiseen kaupantekoon, salaukseen, lakeihin?

Tietotekniikan termit (1996)

3374 hakusanaa selkeine selityksineen. Mukana hakusanoihin liittyviä Internet-linkkejä. Tietosanakirjan toinen uudistettu laitos.

Windows 95 - käyttäjän käsikirja (1995)

Kaikki tarpeellinen Windows 95:n asennuksesta ja käytöstä. Huippusuosittu, 10 painosta.

Internet - verkkojen verkko (1995)

Suosittu (3 painosta) kirja Internet-tietoverkosta ja sen käyttömahdollisuuksista.

Tietoverkot (1994)

Modeemit, purkit (BBS) ja tietoverkkopalvelut. Johdatus uuden ajan sähköisiin palveluihin aikana, jolloin Internet teki vasta tuloaan.

PC-tietosanakirja (1994)

Suomen ensimmäinen tietotekniikka-aiheinen tietosanakirja (toukokuu 1994), jossa kattavat selitykset ja havainnollistava kuvitus. 2822 hakusanaa. Kustantajana Yritysmikrot Oy.

PC-käyttäjän käsikirja DOS 6.2 ja DOS 6.22 (1993)

Legendaarisen PC-käyttäjän käsikirjan viimeinen versio. Mukana DOS 6.2 ja päivitetyssä laitoksessa myös 6.22 ja IBM DOS 7.0

Windows-käyttäjän niksikirja (1993)

Hyödyllisiä niksejä ja vähemmän tunnettuja puolia Windows 3.x-käyttöjärjestelmän maailmasta. Suosittu - 3 painosta.

PC-käyttäjän niksikirja (1992)

Niksejä, hyödyllisiä komentojonoja ja pieniä konekielisiä ohjelmapätkiä, joilla DOS-käyttöjärjestelmän rajoituksia pystyi kiertämään ja saamaan siitä kaiken irti.

Windows-käyttäjän käsikirja (1993)

Uudistettu laitos Windows 3.1-käyttäjän käsikirjasta, mukana myös Windows for Workgroups ja multimediaominaisuudet.

PC-käyttäjän käsikirja DOS 6 (1993)

Uusittu versio PC-käyttäjän käsikirjasta, mukana 6.0-versio apuohjelmineen.

Windows-käyttäjän käsikirja 3.1 (1992)

Windows 3.1-käyttäjän käsikirja, joka oli tehty vuotta aiemmin ilmestyneen Windows 3.0-version päivityksenä.

Uusi PC-käyttäjän käsikirja 5.0 (1991)

PC-käyttäjän käsikirja päivitettynä MS-DOS/PC-DOS 5.0:n uusilla ominaisuuksilla.

Windows-käyttäjän käsikirja (1991)

Ensimmäinen laaja suomenkielinen opaskirja Windows 3.0-käyttöjärjestelmän salaisuuksiin.

Public Domain-ohjelmat (1991)

Public Domain- ja Shareware-ohjelmien ideologian, jakelukanavien sekä useiden hyödyllisten ohjelmien esittelyä. Kustantajana Yritysmikrot Oy.

OS/2 (1990)

Ensimmäinen suomenkielinen opaskirja OS/2-käyttöjärjestelmän 1.x-versioihin. Kustantajana Yritysmikrot Oy.

Tietokonevirukset (1990)

Ensimmäinen suomenkielinen teos tietokoneviruksista, madoista ja vastaavista tietoturvauhkista. Virukset kiusasivat lähinnä Macintoshia, tosin ensimmäiset PC-virukset oli jo havaittu. Leviämiskanavia olivat saastuneet levykkeet ja kopioidut ohjelmatiedostot.

Uusi PC-käyttäjän käsikirja (1989)

Suosittu, täysin uudistettu laitos alkuperäisestä PC-käyttäjän käsikirjasta. Kattoi DOS-versiot 4.0:aan asti.

Perussovellukset (1988)

Yleiset PC-sovellukset, muistinkäyttö, asentaminen ja graafiset käyttöympäristöt.

Kiintolevyn käyttäjän opas (1987)

Jatkoa suositulle PC-käyttäjän käsikirjalle. Lisätietoa kiintolevyistä, hakemistorakenteista, ohjelmien asentamisesta ja hyödyllisten komentojonojen laatimisesta.

PC-käyttäjän käsikirja (1986)

Legendaarinen PC-käyttäjän käsikirja (10 painosta), jonka turvin moni nykyinen alan ammattilainen aloitti uransa silloisena opiskelijana.

Mikrotietokoneet (1986)

Vuonna 1985 kirjoitettu, mutta maaliskuussa 1986 julkaistu ensimmäinen laaja suomenkielinen teos, joka esitteli mikrotietokoneiden peruskäsitteitä ja tekniikkaa aina kotimikroista PC-koneisiin asti.