Salausmenetelmät

Muutoksia ja lisäyksiä kirjan tietoihin

Ihmiset ovat aina pyrkineet suojaamaan luottamuksellista tietoa salaamalla sitä. Tietotekniikan sovelluksissa salauksilla on keskeinen merkitys - esimerkiksi Internet, GSM-puhelimet, HST-kortti ja DVD-elokuvat eivät toimisi ilman sitä. Mutta miten erilaiset salaukset toimivat? Mitä ovat digitaaliset allekirjoitukset ja varmenteet? Miten salauksia murretaan? Ja miten turvallisia salausta käyttävät sovellukset lopulta ovat?

Tämä perusteellinen teos johdattaa lukijan salausmenetelmien ja niiden sovellusten kiehtovaan maailmaan. Se kertoo, miten jokainen voi tehokkaasti suojata omia tietojaan, sähköpostejaan ja muuta viestintäänsä verkkomaailmassa. Siinä sivussa selviää myös, mihin tietoturvaongelmaan Muumipeikko törmäsi taikurin hatussa, miksi salaukseen lisätään suolaa, miten arvioida järvessä uivien kalojen määrää ja mikä on ainoa varma tapa voittaa lotossa päävoitto.

Salaustekniikoiden perusteet kuuluvat yhä useamman alan opintoihin. Kirja soveltuu niin itseopiskeluun kuin alan oppikirjaksikin.

Tilaa kirja kustantajalta.

Kirjan luvut:

0. Esipuhe
1. Salaus ja tietoturva
2. Yksinkertaiset salaukset
3. Symmetrinen salaus
4. Avainten vaihto ja eheys
5. Epäsymmetrinen salaus
6. Varmenteet ja PKI
7. HST-kortti
8. Salausten murtaminen
9. Sähköpostin salaaminen
10. PGP-ohjelma
11. Salauksen sovelluksia
12. DRM ja tekijänoikeudet
13. Salaus ja yhteiskunta
Hakemisto

385 s.